Hoppa till innehåll

Cirkelknivar

Vi levererar cirkelknivar till alla typer av industrier och i alla utförande för tex längdskärning, perforering och kapning. De tillverkas i olika typer av knivmaterial så som verktygsstål, hårdmetall och pulverstål. Vi har alltid satsat på kvalitet framför kvantitet för bästa prestanda och hållbarhet. Vi förser en mängd olika industrier med knivar i olika utföranden, både med och utan tänder. Vi tillverkar era knivar efter er ritning eller prov i det material som ni önskar och är lämpligast för just er applikation. Vi är experter på maskinknivar och våra kunder har fortsatt att komma tillbaka till oss i över 40 år. Välkommen att beställa era knivar ifrån oss ni med!

Cirkelknivar
Cirkelknivar
Cirkelknivar
Cirkelknivar
papper/Konverting/Print
Perforeringsknivar
recycling
Cirkelknivar

Cirkelknivar - Välkommen med er förfrågan eller beställning!

Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er med stort och smått. Vi tar fram rätt kniv med hjälp av er ritning, prov eller om ni har artikelnummer på en existerande kniv eller hållare. Behöver ni besök till er verksamhet för att se över behovet av  maskinknivar kommer vi gärna ut till er.

Cirkelknivar är mångsidig skärverktyg som kan användas inom många olika branscher. Från papper och plastfilm till livsmedels- och läkemedelsförpackningar, cirkelkniven kan göra ett snabbt arbete med vilket material som helst. Och eftersom den är tillverkad av högkvalitativa material är den byggd för att hålla länge. Oavsett om du letar efter ett nytt verktyg för ditt företag eller helt enkelt vill lära dig mer om den här typen av kniv kan du fortsätta läsa. Vi går igenom allt du behöver veta om cirkelkniven, inklusive dess många fördelar.
Cirkelknivar, även kallade cirkulära blad eller cirkulära skärare, är handhållna verktyg som är utformade för att ge en exakt cirkulär skärrörelse och avlägsna tunna lager av material från en yta. Cirkelknivar, som formellt klassificeras som cirkelsågar, används vanligen inom tillverknings- och bearbetningsindustrin som kräver mycket noggranna snitt, t.ex. inom flyg- och bilindustrin. Dessutom används de ofta för att skära pappersmaterial i tryckindustrin samt tyger och andra material i modeindustrin. Cirkelknivar har bidragit till att effektivisera produktionsprocesserna tack vare sin kompakta storlek och sin förmåga att tillåta mikrojusteringar för en högre grad av noggrannhet.
Cirkelknivar skiljer sig från traditionella knivar i design och funktion. Visuellt sett är cirkulära knivar mycket bredare än ett traditionellt blad och den cirkulära eggen smälter helt enkelt in i den omgivande verktygskroppens platta yta och liknar mer en cirkulär skiva än en traditionell kniv. Funktionellt sett använder sig cirkulära knivar av en oscillerande skärverkan som skapar mindre värme och belastning på kniven och ger ett överlägset stöd för olika typer av precisionsskärningar med minimalt tryck jämfört med traditionella knivar. Dessutom kan cirkulära knivar också användas med material som sträcker sig från vävnadstunt papper till styv plast, eftersom de ger ett extremt exakt snitt med betydligt mindre spillmaterial. Detta gör cirkulära knivar till ett idealiskt val för industriella tillverkare, t.ex. de som arbetar inom timmer-, livsmedels-, förpacknings- och konverteringsindustrin.
Cirkelknivar har många tydliga fördelar som är särskilt fördelaktiga inom industriell tillverkning och produktmontering. Bladets cirkulära form ger en stor skäryta, vilket gör det möjligt att skära snabbare och enklare. Dessutom har cirkulära knivar en böjd kant som gör det möjligt att skära mjuka och rena skivor med minimal ansträngning eller kraft som krävs. Detta är särskilt användbart för små föremål som kräver exakt skivning, eftersom cirkulära knivar ger större kontroll och manövrerbarhet jämfört med raka knivar. På grund av sin mångsidighet kan cirkulära knivar användas för många olika tillämpningar, bland annat inom livsmedelsbearbetning, förpackning och textiltillverkning. På det hela taget ger cirkulära knivar obestridliga fördelar både när det gäller tidseffektivitet och noggrannhet, vilket gör dem till ett idealiskt val för daglig användning.

Om du har några frågor eller behöver råd om hur du väljer den perfekta cirkulära kniven för dina behov, tveka inte att kontakta oss! Vi ser fram emot att tillgodose alla dina behov, så hör av dig redan idag!

Gå till Borins webbplats för att läsa mer om oss.

sv_SESvenska